De filosofie achter de formulering

In deze blog onthullen we de filosofie achter de formulering van het Ecuri Beauty wimperserum. We nemen elk ingrediënt onder de loep, bespreken de specifieke functie ervan. ook vertellen we de mogelijke bijwerkingen en bieden inzichten over hoe we samen deze bijwerkingen tot een minimum kunnen beperken.

De Superlash wimperserum formulering:

Bij al onze producten staat veiligheid en effectiviteit centraal. Binnen deze parameters maken we ook altijd onze formuleringen. De Ecuri Beauty superlash is daar een mooi voorbeeld van. 

Ingrediënten: Purified water, Sodium chloride, Benzalkonium chloride, Citric acid, Disodium phosphate, Cellulose gum, Keratinocyt Grow factor (kgf),prostaglandin analogue

De Ecuri Beauty wimperserum formulering bevat slechts 8 ingrediënten. Deze keuze is bewust en zorgvuldig gemaakt vanwege de specifieke rollen die elk ingrediënt vervult. Door het aantal ingrediënten tot een minimum te beperken, wordt de kans op bijwerkingen geminimaliseerd. Hoe meer ingrediënten, des te groter de kans dat jij op een stof negatief reageert. 

Ook zijn er bewust bepaalde ingrediënten vermeden die erom bekend staan bijwerkingen te geven zoals: glycerine, hydronated castor oil, Propylene glycol, chlorphesin, alcohol,parfum

De laatste twee ingrediënten zijn de kracht van de wimpergroei stimulerende werking. Deze stoffen zijn in concentraties opgenomen die maximaal kunnen worden geabsorbeerd bij dagelijkse toepassing. Zo worden de haargroeibevorderende eigenschappen geoptimaliseerd en de kans op bijwerkingen geminimaliseerd.

Bestel de Ecuri Superlash wimperserum

Ingredientenlijst en werking van de Ecuri Beauty superlash

De formulering kan worden opgesplitst in twee groepen, namelijk de haargroei, stimulerende ingrediënten en de ondersteunende ingrediënten. Samen zorgen ze zowel voor de effectiviteit als de veiligheid van het eindproduct.

Haargroeistimulerende ingrediënten:

Keratinocyt growth factor (KGF):  Dit is een groeifactor die de haren net zoals een prostaglandine analoog langer de tijd geeft om zich te bevinden in de groeifase van de haargroeicyclus. Tevens duwt het haren die nog niet in de groeifase zijn sneller erin waardoor er tegelijkertijd meer haren aan het groeien zijn dan ervoor.

Prostoglandine analoog: Een prostaglandine analoog is een ingrediënt die de tijd dat een haar zich in de groeifase bevindt verlengt. Hierdoor is er meer tijd voor de wimperharen om langer, dikkere en donkerder te worden.

Ondersteunende ingrediënten:

Citric acid: Wordt gebruikt in cosmetica als een skin exfoliant voor een frisser en strakkere huis. Het is ook tevens een antioxidant die veroudering van de huid tegengaat.

Disodium phosophate: Helpt de formulering stabiliseren en verhoogt de houdbaarheids duur van het serum.

Cellulose gum: Stabiliseert de Ecuri formulering en houdt vocht vast in de huid rondom de ogen

Purified water: Spreekt voor zich, hierin worden alle ingrediënten opgelost en opgenomen door de huid.

Sodium chloride: Werkt als bindmiddell, verdikkingsmiddel en conserveringsmiddel in cosmetica

Benzalkonium chloride: Wordt gebruikt om de groei en voortplanting van micro-organismen in cosmeticaproducten te voorkomen of te remmen.

Ecuri superlash en bijwerkingen

Geen enkel cosmetisch product is immuun voor bijwerkingen of allergische reacties. Het Ecuri Beauty wimperserum is daar geen uitzondering op, en daar zijn we transparant over. Gemiddeld reageren zo 3% van de wimperserum gebruikers negatief op een wimperserum. Waarbij de onderstaande reacties of bijwerkingen kunnen ontstaan. 

Meest voorkomende: Dit zijn milde bijwerkingen die vanzelf  overgaan bij het verminderen van de dosis of bij het stoppen met het gebruik. Irritatie van de ogen, irritatie op de wimperrand of roodheid rondom de oog. Dit kan zich vertalen naar het hebben van rode ogen, jeukende ogen of soms tranende ogen. 

Reacties die zeer zelden voorkomen: Gezwollen ogen/afscheiding uit de ogen: Indien je een allergische reactie krijgt, stop dan direct met het gebruik van het wimperserum en neem contact op met je huisarts.

Minimaliseren van bijwerkingen of de kans op allegische reactie doen we samen. Wij zorgen voor een schone formulering met minimale kans op bijwerkeingen. Jij kunt veilig de reactie van je huid testen en de superlash op de juiste wijze gebruiken.

Het juiste gebruik:  Smeer het wimperserum alleen op de bovenste ooglidrand. Je hoeft een wimperserum niet op je onderste ooglid rand te smeren. Alleen knipperen is voldoende om genoeg serum op je onderste wimperharen te smeren. 

Gebruik niet meer dan de aanbeloven hoeveelheid. Gebruik nooit meer dan de aanbevolen dosis. 1 per dag is echt 1 per dag. 

Als fabriant luisteren wij goed mee. Heb je vragen of reactie, stop dan direct met het gebruik en neem contact op.