Hoe gebruik je een wimperserum?

In deze handleiding leer je hoe je een wimperserum als een expert aanbrengt. We geven je waardevolle tips en bespreken veelgemaakte fouten die je gemakkelijk kunt vermijden. Zo bescherm je de delicate huid om je oog en behaal je optimaal resultaat.

Hoe breng je een wimperserum aan?

Helaas komen we nog steeds regelmatig how-to's en aanbreng advies tegen die onjuiste informatie bevatten over het gebruik van wimperserums. In de volgende 5 stappen leggen we precies uit hoe je de Superlash wimperserum correct moet aanbrengen, waar je op moet letten en vooral wat je moet vermijden.

  • Stap 1: Reinig het gezicht
  • Stap 2: Dep de huid en wimpers droog
  • Stap 3: De juiste hoeveelheid wimperserum gebruiken
  • Stap 4: Waar je de serum moet aanbrengen
  • Stap 5: Intrekken van de wimperserum

Stap 1:  Reinig je gezicht grondig

Begin met een schone basis voor het aanbrengen van een wimperserum. Verwijder voorzichtig eventuele make-up resten, oliën of vuil van je wimpers en oogleden met een milde reiniger. Dit zorgt ervoor dat het wimperserum effectief kan worden opgenomen en wordt de kans op een allergische reactie verminderd. Gebruik je contact lenzen? Doe deze dan uit. Je kunt ze na het aanbrengen weer in doen. 

Stap 2: Dep het huid droog

Wanneer wimpers de catagene fase bereiken, krimpt het haarzakje. Als een wimper tijdens deze fase uitvalt, zal deze niet direct weer groeien. De follikel moet de catagene fase voltooien voordat het doorgaat naar de volgende fase. Deze overgangsfase duurt twee tot drie weken.

Stap 3: Hoeveel wimperserum je moet gebruiken

Dip de applicator slechts één keer in het flesje, dit is voldoende voor beide ogen. Indien nodig, veeg overtollig serum af van de rand van het flesje.

Less is more!

Een vaak gemaakte fout: idat er te veel serum wordt gebruikt. Dit is niet nodig, en verhoogt juist de kans op bijwerkingen. Eén dipje van de applicator is genoeg serum voor beide ogen. Je wimpers kunnen maar een beperkte hoeveelheid voedingsstoffen in één keer opnemen.

Stap 4: Waar breng je een wimperserum aan?

Gebruik de applicator en breng één vloeiende beweging een dunne lijn van het serum aan langs de basis van je bovenste wimperlijn. Begin bij de binnenste hoek en beweeg naar de buitenste hoek.

Vergelijkbaar met het aanbrengen van een vloeibare eyeliner. Het doel is om het serum aan te brengen daar waar de wimpers de huid raken.

Knipper met je ogen!

Knipper je een aantal keer met je ogen zodat ook de onderste wimperharen voldoende wimperserum op kunnen nemen. 

Een veel gemaakt fout: het smeren van de wimperserum op de onderste oogleden. Dit is niet nodig, knipperen is meer dan voldoende.

Voorkom contact met de ogen. Heb je te veel gesmeerd? Veeg dit dan eventueel weg met een doekje of was het weg met lauw water.

Stap 5: Het wimperserum laten intrekken

Laat het serum 2-3 minuten drogen. Gebruik geen andere producten totdat de serum geheel is ingetrokken. Na 5 kun je andere producten gebruiken of gaan liggen als je het voor het slapen gaan hebt aangebracht.

Tips voor optimaal aanbrengen van een wimperserum

Nu je weet hoe je de Wimperserum op de beste manier kunt aanbrengen hebben we nog een aantal tips voor je.

Wees consistent: Hou je aan de gebruikswijze en breng het dagelijks aan. Met name in de eerste drie maanden.

Breng het wimperserum in de avond aan. Zo wordt de natuurlijke herstel en groei proces in de lichaam verstrekt en zorg je voor het optimale wimpergroei resultaat.

Let op de houdbaarheid: Na het openen is een serum 6 tot 9 maanden houdbaar. Heb je de serum een lange tijd niet gebruik schaf dan een nieuwe wimperserum aan.

Nieuwsgierig naar de beste wimperserum?

Ontdek de Ecuri Beauty Superlash wimperserum

Superlash Wimperserum

Vragen over het aanbrengen van een wimperserum?

Heb je na het lezen van dit artikel vragen over het aanbrengen van een wimperserum? Of wellicht handige tips voor ons en anders wimperserum gebruikers? Aarzel niet, we horen het graag!

Tips/vragen