Waarom zijn lange wimpers mooi?

Waarom zijn lange wimpers mooi?

Culturen verschillen over de wereld en zo ook schoonheidsidealen, maar sommige ervan zijn vrijwel universeel bij elke cultuur. Een voorbeeld hiervan zijn lange wimpers. Lange, volle wimpers zijn een teken van gezonde en aantrekkelijke ogen. Ze kunnen je uiterlijk verbeteren en je zelfvertrouwen verhogen. Mannen en vrouwen met lange wimpers worden over het algemeen als aantrekkelijker en gezonder ervaren door partners.

Maar waarom zijn lange wimpers eigenlijk zo mooi? In deze blog bespreken we enkele van de belangrijkste redenen waarom lange wimpers zo aantrekkelijk zijn.

Accentueren van de ogen

Één van de belangrijkste reden is dat lange wimpers veel helpen bij het accentueren van de ogen.

Wimpers zorgen voor een natuurlijke rand rond de ogen en helpen bij het creëren van een oogopslag die zowel aantrekkelijk als uitnodigend is. De ogen zijn de plek waar mensen het meest naar kijken wanneer ze iemand vertrouwen of hecht mee zijn, ze zijn tenslotte het middelpunt van je gezicht.

Wimpers helpen ook bij het beschermen van de ogen tegen vuil, stof en andere verontreinigingen.

Onschuld en betrouwbaarheid

Ten tweede, lange wimpers zorgen ervoor dat je ogen er groter uitzien.

Dit is vooral handig als je kleinere ogen hebt en ze graag er groter uit wilt laten zien. Vrouwen met grotere ogen worden gezien als jonger en aantrekkelijk door mannen. Studies suggereren dat dit komt omdat grote ogen onschuld en betrouwbaarheid opwekken.

Lang wimpers kunnen ook een optische illusie creëren waardoor je ogen er dieper uitzien. Dit zorgt voor een krachtige maar aantrekkelijk blik in de ogen.

Gezondheid en vruchtbaarheid

Ten derde, lange wimpers zijn een teken van gezondheid. Wimpers groeien net als andere haren op ons lichaam en iemand die gezond is zal haren hebben die sneller en voller groeien dan iemand die dat niet is. Dit betekent dat wanneer je wimpers lang en vol zijn, dit een teken is dat je lichaam gezond is en in staat is om gezonde haren te produceren.

Vele aandoeningen, specifiek auto-immuun aandoeningen tasten de wimpers aan. Vrouwen en mannen die mooie volle wimpers hebben worden daarom ook in vele culturen (bewust en onbewust) als vruchtbaar gezien. Dit is ook niet heel gek, aangezien vele auto immuunziektes ook slecht zijn voor je vruchtbaarheid.

Schoonheid met minimaal make up

Ten vierde, lange wimpers kunnen in een oog opslag je er mooier uit laten zien. Ze worden niks voor niks gezien als één van de zeven schoonheden. Wanneer je lange wimpers hebt zal het effect van een mascara ook vele malen intenser zijn voor dat wauw effect. Hierdoor hoef je minimale hoeveelheid aan make up op te doen om er toch stralend uit te zien.

Zelfvertrouwen boost

Ten slotte, lange wimpers kunnen je zelfvertrouwen verhogen. Lange wimpers vallen direct op en mannen en vrouwen die het hebben krijgen er continue complimenten over. Vanzelf sprekend worden hier mensen zelfverzekerder van en krijgen een positieve zelfbeeld.  

Hoe krijg je mooie lange wimpers?

Wij van Ecuri hebben ons hier jarenlang mee bezighouden en zijn zo met de krachtige formulering gekomen die de Ecuri super lash wimperserum zo effectief maakt. Je hoeft hem maar 1 x per dag in de avond op de bovenste wimperlijn aan te brengen. Gemiddeld zien consumenten binnen weken een enorm verschil in hun wimpers, tot het punt dat vrienden en familieleden denken dat je nepwimpers hebt!

Tot slot

Samenvattend zijn lange wimpers aantrekkelijk omdat ze de ogen accentueren, groter maken, een teken van gezondheid zijn, je uiterlijk kunnen verbeteren zonder veel make-up en je zelfvertrouwen kunnen verhogen. Indien je opzoek bent naar een effectieve manier om lange wimpers te krijgen, raden we je onze Ecuri super lash wimperserum aan. Dit serum kan in weken je wimpers omtoveren tot echte long lashes.