Wimperserum zonder bimatoprost

Wanneer je je verdiept in de wereld van wimperserums, kom je ongetwijfeld het ingrediënt Bimatoprost tegen. In dit artikel nemen we je mee in de achtergrond van Bimatoprost, hoe dit in wimperserum producten terecht is gekomen, en waarom het in Europa verboden is. 

Wimperserum zonder Bimatoprost

Alvast goed om te weten: De Ecuri Superlash wimperserum bevat geen Bimatoprost. Dit serum onderscheidt zich door zijn natuurlijke samenstelling, met aminozuren, peptiden en een krachtige groeifactor die zorgt voor een krachtige stimulans van wimpergroei.

Lees ook: De meeste gestelde vragen over Ecuri Superlash

Wat is Bimatoprost?

Bimatoprost is een synthetische prostaglandine die wordt gebruikt om de groei van wimperharen te bevorderen. Het verlengt de groeifase van wimpers, waardoor ze langer worden voordat ze uiteindelijk uitvallen.

Waarom werd het toegevoegd aan wimperserums?

Het effect van Bimatoprost op wimpergroei werd bij toeval ontdekt, toen het als bijwerking optrad bij patiënten die werden behandeld voor de oogziekte Glaucoom. Patiënten met glaucoom hebben een verhoogde bloeddruk in het oog. Bimatoprost werd direct in het oog gedruppeld gedurende enkele maanden, en in de testgroep werd al snel duidelijk dat de patiënten langere wimpers kregen.

Na de ontdekking van de wimperverlengende effecten van Bimatoprost, werd het snel geïntegreerd in cosmetische producten die specifiek gericht waren op het stimuleren van wimpergroei, zonder medische noodzaak.

Waarom is Bimatoprost verboden?

Het toevoegen van Bimatoprost aan cosmeticaproducten zonder medische reden is in strijd met de geneesmiddelenwet. Dit betekent dat Bimatoprost niet als ingrediënt verboden is, maar alleen mag worden voorgeschreven voor medische doeleinden.

Bimatoprost en irisverkleuring

Bij het zoeken naar informatie over Bimatoprost komt vaak het begrip "irisverkleuring" naar voren. Dit heeft te maken met studies waarin patiënten die Bimatoprost gebruikten voor de behandeling van glaucoom uiteindelijk iris verkleuring vertoonden. 

Hoewel dit verontrustend kan klinken, is het belangrijk om de context te begrijpen. 

Deze studies betroffen het gebruik van Bimatoprost direct op de iris, wat niet het geval is bij wimperserums. Zelfs als Bimatoprost in een wimperserum aanwezig zou zijn, zou het veilig zijn, mits de concentratie en toediening correct zijn.

In tegenstelling tot het verleden is Bimatoprost nu uitgebreid onderzocht in wetenschappelijke literatuur voor de stimulering van de lengte van wimperharen. Er is geen melding gemaakt van irisverkleuring in studies die gericht waren op het wimpergroei-effect van Bimatoprost.

Wimperserum zonder bimatoprost

De Ecuri Beauty wimperserum bevat geen bimatoprost.

Een van de sleutelingrediënten in Ecuri Superlash is KGF, wat staat voor Keratinocyt Groeifactor. Dit natuurlijke bestanddeel stimuleert de groei van wimperharen zonder de risico's die Bimatoprost met zich meebrengt. Bovendien heeft Ecuri Beauty Superlash een eenvoudige en efficiënte ingrediëntenlijst, waardoor het ook ideaal is voor iedereen met gevoelige ogen.

Bestel de Superlash wimperserum hier